NEWS

Stay up-to-date with the latest Moonshot news!

Wouter De Geest en Peter Roose
Een maand na de aanstelling van Tine Schaerlaekens als managing director van Catalisti, is er ook een opvolger voor Wouter De Geest, de voorzitter van de raad van bestuur. Peter Roose neemt nu deze taak van hem over om mee de duurzame en competitieve transformatie van de chemische en plastics

On February 10th, as part of the Moonshot call 2023, a call has been launched for submission of ESI and LSI projects, for which knowledge institutions are the beneficiaries of the financial support.

De Vlaamse Regering kent 3 miljoen euro subsidie toe aan Catalisti vzw voor de uitvoering van het project Moonshot programma coördinatie 2022-2026. Moonshot heeft tot doel om tegen 2040 technologische doorbraken te realiseren, zowel in producten als processen, die op hun beurt tegen 2050 kunnen bijdragen tot het behalen van de klimaatdoelstellingen in een

Following first scientific breakthroughs in Moonshot, VLAIO has approved two follow-up projects: CAPTIN-2 and ARCLATH-2. In these follow-up projects, world-class Flemish researchers will continue investigating products, processes and technologies that will help companies reduce their CO2 emissions.

"De chemische procesindustrie is essentieel om een duurzame ontwikkeling van onze maatschappij te garanderen" - In FOKUS Industrie geven Jan Van Havenbergh en Pieter Nachtergaele van Oleon hun kijk op de verduurzaming van de chemische procesindustrie.

Last week, 10 Moonshot project proposals were submitted to VLAIO. Over 60 companies across various industrial sectors expressed their support for one or more of these projects by signing a Letter of Intent.

De Vlaamse overheid heeft een opdracht gepubliceerd voor de ontwikkeling van een methodologisch kader voor duurzaamheidsevaluatie binnen Moonshot. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich kandidaat stellen voor de opdracht tot 14 juni 2021.

In January and March of this year, 22 project ideas across all four Moonshot Research Trajectories (MOTs) were submitted by Flemish universities and research institutes in the form of 2-pagers. In total, a budget of 59.4 mio EUR was requested for these 22 cSBO projects.

De chemiesector speelt een cruciale rol in de verduurzaming van onze samenleving. De bijlage “Duurzame Chemie” in De Standaard geeft een mooi overzicht van de indrukwekkende klimaatinspanningen die bedrijven, overheden en andere stakeholders uit de sector leveren.

De elektrificatie van chemische processen en krakers speelt een belangrijke rol in de klimaattransitie van de Vlaamse industrie, en dus ook binnen Moonshot.