Overheidsopdracht methodologie voor Moonshot-duurzaamheidsevaluatie

De Vlaamse overheid heeft een opdracht gepubliceerd voor de ontwikkeling van een methodologisch kader voor duurzaamheidsevaluatie binnen Moonshot. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich kandidaat stellen voor de opdracht tot 14 juni 2021.

Onderzoek met impact

Voor een optimale inzet van overheidsmiddelen binnen Moonshot, het innovatieprogramma dat Vlaamse bedrijven helpt om hun CO2-uitstoot te verminderen, is het van belang dat de impact van de onderzochte technologieën, producten en processen binnen de verschillende Moonshot-projecten kan worden ingeschat. En dat op vlak van duurzaamheid, klimaatvriendelijkheid, economische relevantie en technische haalbaarheid.

Duurzaamheidsevaluatie

Het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is, in samenwerking met Moonshot, op zoek naar een methodologie die toelaat om bovenstaande facetten te evalueren. Bovendien moet deze methodologie het mogelijk maken om de verschillende onderzochte of te onderzoeken technologieën in Moonshot met elkaar te vergelijken. Dit is niet mogelijk op basis van individueel uitgevoerde LCA/TEA-analyses met verschillende methodes of tools.

Interesse?

Heeft uw organisatie, al dan niet in samenwerking met andere organisaties, de expertise om deze methodiek en tool te ontwikkelen? Dan nodigen wij u graag uit tot deelname aan deze overheidsopdracht. De tekst van de opdracht is beschikbaar op e-Procurement. Kandidaten kunnen zich nog tot 14 juni 2021 aanmelden voor de opdracht.

Contact

Bij vragen over deze opdracht of de online infosessie, contacteer Corien Struijk (corien.struijk@ewi.vlaanderen.be; 02 432 42 87).